Är du en kandidat för hårtransplantation?

En stor del av hur en hårtransplantations slutresultat upplevs, beror på patienten och dennes förväntningar. Om förväntningarna är orimliga kan även ett gott resultat uppfattas otillräckligt. En bra kirurg ser därför noga över varje potentiell patients situation, genetiskt arv, livsstil och mentala stabilitet för att bedöma om en kandidat är passande eller ej. Att operera en lämplig kandidat är en förutsättning för ett gott resultat.

För att kunna göra en bedömning av detta slag krävs en noggrann undersökning av kandidaten, samt en omfattande genomgång av hårtransplantationen. De flesta kliniker har  erfarna och professionella konsulter som tillsammans med kirurgen tar sig tid att lyssna på just dig och dina behov. En konsultation på de flesta kliniker är helt kostnadsfria och förutsättningslös. Det är en bra möjligheten att få en professionell bedömning kring sitt håravfall och eventuella lösningar, utan förbindelser eller avtal.

Checklista:

  • Du måste hitta en klinik som du har/får förtroende för ( Olika kliniker levererar olika resultat )
  • Är du tillräckligt gammal ( även mentalt ), genomsnitts ålder är 25 år
  • Allergier på lokalbedövning eller andra medicinska problem
  • Alopecia Areata ( sjukdom som gör att du får kala fläckar i hårbotten och det går inte att “bota” med en HT då det går på immunförsvaret).